Besøg hos Autogalleriet - Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn

Gå til indhold

Besøg hos Autogalleriet

Arrangementer > Afholdte Arrangementer > 2016
11. maj 2016

Se flere af billeder fra Autogalleriet
Lokalhistorisk forening for Gjellerup Sogn har i fortsættelse af møderækken ”Kend dit sogn” været på besøg hos Autogalleriet i Birk/Hammerum
Tekst: Carsten B. Christiansen, Billeder: Villy Vejnø og Carsten B. Christiansen
56 ud af 60 tilmeldte personer trodsede onsdag d.11.maj det solstrålende forårsvejr og trak indendøre hos Autogalleriet i Birk. Straks man kommer ind i den første af 2 store fabriks-haller ser man det store skilt: ” ET ÅRHUNDREDES DRØMME-BILER ”. Og jeg skal love for, at her er drømmebiler.

Der er ikke tale om museumsgenstande, men tværtimod velfungerende privatejede køretøjer, langt flest biler, men også enkelte 2-hjulede fremdriftsmidler.
Autogalleriet blev stiftet som forening i 2009. 4 ildsjæle havde en god idé og fik sammen med mange bilentusiaster startet foreningen op. Forbilledet for Galleriet var det tyske ”Meilenwerk” i Berlin, Hamborg, Stuttgart m. fl. I dag er der 200 medlemmer og flere er på venteliste.
Autogalleriet er et sted, hvor man formedelst 420 kr./md lejer en standplads til sin elskede ”gamle” bil i en opvarmet hal; inklusiv et værksted med hvad der er brug for. Man er samtidig medlem af Autogalleriet, man træffer en masse ligesindede, og der er socialt samvær i form af ugentlig medlemsaften, der er en månedlig udflugt og en del andre arrangementer, træf mv.
Man behøver ikke at ha' en ældre bil (mere end 25 år gammel) for at blive medlem. Har man interesse for gamle køretøjer kan man formedelst 500 kr./år få et familiemedlemskab, så man frit kan deltage i arrangementerne. Man har også mulighed for, selv om man ikke er medlem, at leje sin gamle bil indenfor i varmen i vinterhalvåret, når vejene må formodes at være saltede. Det koster et halvt års leje af standplads.
Lidt fakta om aftenen: Bestyrelsesmedlem Jørgen Hansen gav en guidet rundtur i lokalerne.
Først passerer man en del montrer, hvor et af medlemmerne har udstillet sin samling af mere end 500 modelbiler. Fantastisk flotte. Nu er tonen slået an.
I hal 1 møder man en en lang række personbiler, ingen nævnt, ingen glemt, men her er tyske, engelske, amerikanske, italienske, franske m.m. Fuldblod, så det forslår, men også hverdags-biler.-- Ingen nye biler, alt er brugt, og ældre end 25 år, men hvor er det velholdt! Så meget, at man ikke må røre, kun bruge øjnene.- Hvis man kigger opad ser man et par bedagede men funktionsdygtige svævefly, udlånt af lokale fra Skinderholm og Arnborg flyvecentre.- Ligeledes et par modelfly, ca 1x1 m store fra den lokale Modelflyklub.

Hal 2: En del fuldblod, men også et par ”Gangsterbiler” vi kender dem fra film), En ”Nazibil” fra 1939. En Citroen ”salatfad”. En Skoda lastbil, brugt af værne-magten under krigen, nu ombygget til campingbus!! Flot! - Alt i alt er der 120 biler i hallerne. Det ligner ikke fabrikshaller, væggene er smukt prydede med billeder af biler, bil-logoer, nummerplader og meget andet.

Autogalleriet er blevet en succes, så der er lidt trængsel ved døren for ejere af ældre biler. Hvis man ejer en sådan og ønsker en standplads er der for nuværende lidt venteliste for at komme ind.

Aftenen sluttede med kaffe i Galleriets samlingslokale, hvis inventar i form af store smukke borde i Eg og Teak med intarsia af ædeltræ i stil og alder harmonerer godt med de flotte udstillede privatbiler i hallerne. Masser af billeder på væggene af biler fra en svunden tid.
Autogalleriet er åbent for besøgende hver weekend. Entré: 40 kr./voksne.
Det er stort! Det er meget seværdigt, og så er det lokalt. Se det!

Tilbage til indhold