Filmaften - Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn

Gå til indhold

Filmaften

Arrangementer > Afholdte Arrangementer > 2021
Filmaften i Lokalhistorisk Forening for Gjellerup Sogn
 
Onsdag den 3. november 2021 afholdt foreningen en filmaften i Hammerum-Gjellerup Hall`n.
 
Formanden, Kaj Lindbjerg, bød velkommen til de 97 fremmødte, og aftenen startede med en sang baseret på den norske digter Nordahl Griegs digt ”Kringsatt av fiender”.
 
Aftenens film der handlede om en pige der havde været på børnehjemmet i Hammerum, blev introduceret af Jens Jørgen Rask, der fortalte om børnehjemmet ”Gamle Minder”, der startede i Gjelleruplund i 1891, og senere i 1906, flyttede til Hammerum, og senere fik navnet ”Hammerumhus”.
 
Jens Jørgen fortalte videre om, hvordan Norsk TV havde kontaktet Lokalhistorisk Arkiv i Hammerum, hvor man var behjælpelig med at finde spor fra børnehjemmet.
 
Det var en gribende film på knap en time, hvor den norske skuespiller Nicolai Cleve Broch skulle forsøge at finde spor om farmoren, den nu 96-årige Tove Christensen, der boede på børnehjemmet i 20èrne, hendes forældre og deres liv.
 
Filmen viste bl.a. optagelser fra plejehjemmet hvor Nicolai Cleve Broch, var i de værelser hvor farmoren havde boet som barn og ung i Hammerum.
 
Aftenen sluttede med kaffe og endnu en sang.
 
Mange af de fremmødte gav udtryk for, at det havde været en meget interessant og gribende film, og i det hele taget, en hyggelig aften.
 
13/11-2021- KL
Klik her for at se billeder fra aftenen.


Tilbage til indhold